Frankering

Frankering är ett snabbt sätt att applicera porto på brev


Vad är frankering?

Frankeringsmaskinen trycker en poststämpel med rätt portobelopp på dina brev (ersätter frimärken). I stämpeln går det även att få ett meddelande eller en logotyp. De portopengar som skall användas för att betala portot laddas ned på frankeringsmaskinen via telefon eller dator från ett företagskonto. Det gör att ditt företag kan betala för porto utan att gå till posten, eller behöva ha ett lager med frimärken på kontoret.

Frankeringsmaskiner finns i olika storlekar – från små instegsmaskiner till stora avancerade modeller som kan frankera hundratals brev på bara några minuter!
Endast ett begränsat antal företag tillåts av Posten att tillhandahålla maskiner som de sedan hyr ut företagskunder. Pitney Bowes är Sveriges marknadsledande leverantör av frankeringsmaskiner.

Varför behöver ditt företag en frankeringsmaskin?

Med hjälp av en frankeringsmaskin kan du spara tid och pengar … dag efter dag … brev efter brev.

För en minimal investering, ger en frankeringsmaskin dig stora fördelar. Ditt alldeles egna postkontor på kontoret! En frankeringsmaskin sparar tid åt ditt företag. Genom att använda en frankeringsmaskin får ditt företag omedelbar tillgång till ett brett utbud av försändelseslag och distributionsalternativ direkt på kontoret. 1:a-klass brev, Ekonomibrev, Porto Betalt, Utrikes och så mycket mer!
Med den inbyggda vågen på frankeringsmaskinen väger du din post, snabbt och exakt.

Hur fungerar det?

sa-fungerar-det

Frankeringsmaskinens ursprung

Frankeringsmaskinens ursprung kan spåras tillbaka till 1902, när Arthur H. Pitney, grundare av Pitney Postal Machine Company, började söka efter ett sätt att eliminera behovet av att slicka och sätta på frimärken. Genom ett samarbete med Walter Bowes, bildades Pitney Bowes 1920 och introducerade världens första auktoriserade frankeringsmaskin.

Tidiga maskiner var manuella, med hjälp av vevar och färg för utskrift på papper. Sedan dess har frankeringsmaskinen utvecklats till den moderna version vi känner idag med digitala system.

Nu – Har du bestämt dig?

Om du känner att, efter att ha läst vår information, att du vill veta mer om hur Pitney Bowes kan spara tid, pengar åt ditt företag, ta kontakt med oss redan idag!

Skickar du från 5 brev om dagen lönar sig en frankeringsmaskin för dig. Frankering, till skillnad från frimärken, sparar dig både tid och pengar även för små volymer.